Wat is de VBK?

De Vakantie Bijbel Klub (VBK) is een initiatief van 3 kerken in Ridderkerk (Singelkerk, Ichthuskerk en Goede Herderkerk) onder de vlag van de Centrale Evangelisatie Commissie.

Voor de leeftijdscategorie 4-10 jaar organiseren we elke Herfstvakantie een Vakantie Bijbel Week met elk jaar een ander thema. De Vakantie Bijbel Week is er dan van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00. Vrijdagavond gaan we gezamenlijk een hapje eten met daarna een voorstelling (17.45-19.30). De zondag na de Herfstvakantie vindt er een afsluitende kerkdienst plaats in één van de drie kerken. Het weekprogramma kun je terugvinden op deze website. Er is altijd een Bijbelverhaal, een leuke sketch, knutselwerkjes en veel liedjes zingen. Er is elk jaar een bijbehorend themalied wat we de kinderen gaan leren en wat ze tijdens of na de afsluitende kerkdienst voor in de kerk mogen zingen.
De Vakantie Bijbel Week vindt altijd plaats in de Goede Herderkerk, Seringenstraat 1.

In het voorjaar wordt er altijd een terugkomdag georganiseerd. Dit vindt plaats op een zaterdagmiddag van 12.00 – 15.00 in de Goede Herderkerk. We starten met een gezamenlijke lunch, daarna knutselen en een voorstelling. Ook wordt dan het nieuwe thema bekendgemaakt voor de Herfstvakantie. De exacte datum voor de terugkomdag wordt ruim van te voren kenbaar gemaakt via het Kerkelijk Contact, deze website en Facebook.

Doel van de VBK?

Het doel van de VBK is om rand- en niet kerkelijke kinderen te vertellen over Jezus en kennis te laten maken met de Bijbelverhalen. Daarom is het juist belangrijk dat kinderen die al wel naar de kerk gaan meehelpen om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar de Vakantie Bijbel Week. Iedereen is welkom. Dus of je nu al wel bekend bent met de Bijbelverhalen of juiste helemaal niet: kom gezellig langs!

Wie zijn er betrokken bij de VBK?

In de VBK commissie zitten momenteel de volgende leden:

Arno van der Linden (voorzitter)
Ruben en Marlies (Ichthuskerk)
Mirjam, Andra en Mathilde (Singelkerk)
Arno, Mariska en Mirjam (Goede Herderkerk)