Wat is de VBK?

Wat is de VBK?

De Vakantie Bijbel Klub (VBK) is een initiatief van 3 kerken in Ridderkerk (Singelkerk, Ichthuskerk en Goede Herderkerk) onder de vlag van de Centrale Evangelisatie Commissie. 

Voor de leeftijdscategorie 4-10 jaar organiseren we elke Herfstvakantie een Vakantie Bijbel Week met elk jaar een ander thema. De Vakantie Bijbel Week is er dan van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 12.00 en vindt altijd plaats in de Goede Herderkerk, Seringenstraat 1. Vrijdagavond gaan we gezamenlijk een hapje eten met daarna een voorstelling (17.45-19.30). De zondag na de herfstvakantie vindt er een afsluitende kerkdienst plaats in één van de drie kerken. Het weekprogramma kun je terugvinden op de Home Page van deze website. Er wordt een Bijbelverhaal verteld en er is een sketch met de altijd leuke Bram en Britt! Daarnaast gaan we ook knutselen en veel liedjes zingen. Er is elk jaar een bijbehorend themalied wat we gaan leren en wat de kinderen tijdens of na de afsluitende kerkdienst voor in de kerk mogen zingen. 

In het voorjaar wordt er altijd een terugkomdag georganiseerd. Dit vindt plaats op een zaterdagmiddag van 12.00 – 15.00 in de Goede Herderkerk. We starten met een gezamenlijke lunch, daarna gaan we knutselen en is er een voorstelling. Ook wordt dan het nieuwe thema bekendgemaakt voor de herfstvakantie. De exacte datum voor de terugkomdag wordt ruim van te voren kenbaar gemaakt via het Kerkelijk Contact, deze website en Facebook.

Doel van de VBK?

Het doel van de VBK is om randkerkelijke en niet-kerkelijke kinderen te vertellen over Jezus en kennis te laten maken met de Bijbelverhalen. Daarom is het juist belangrijk dat kinderen die al wel naar de kerk gaan meehelpen om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen naar de Vakantie Bijbel Klub. Iedereen is welkom. Dus of je nu al wel bekend bent met de Bijbelverhalen of juist helemaal niet: kom gezellig langs!

Wie zijn er betrokken bij de VBK?

In het VBK-team zitten momenteel de volgende leden:

Ichthuskerk: Ruben Groenendijk en Leonard Joosse
Singelkerk: Mirjam Bouma en Mathilde Lingen
Goede Herderkerk: Arno van der Linden (voorzitter) en Mariska van Eeren